6 / 7

‘Glumesc mereu cu sotia mea ca valorez mai mult mort decat viu ‘

Shah Rouf se considera o persoana normala ca nivel al investitiilor personale din perspectiva individului din Europa de Vest, ca protectie insa se situeaza peste medie in Marea Britanie. “Am acoperita o suma de 4 sau chiar 5 ori salariul meu. Cred ca si alti colegi au acelasi nivel pentru ca apreciem tot ce tine de protectia familiei la nivelul la care trebuie si apoi, cu cat esti mai tanar, cu atat este mai ieftin. De altfel, glumesc mereu cu sotia mea ca valorez mai mult mort decat viu!”, a detaliat acesta cu mult umor.

In particular, crede ca nu este o persoana atat de bogata pe cat ar crede altii. Astfel, Rouf detine impreuna cu familia sa o casa in UK, la care are o ipoteca care este acoperita in cazul in care i se intampla ceva, fapt important cu atat mai mult cu cat sotia sa este casnica. “Deci daca mie mi se intampla ceva, ipoteca va fi platita si familia mea va fi in siguranta”, a subliniat acesta.

Rouf are, de asemenea, trei asigurari de viata. Una este pur si simplu pentru protectie, fiind o polita de asigurare de viata duala. “Daca eu patesc ceva, sotia mea primeste aproape 100.000 de lire sterline si eu la fel daca ea pateste ceva”, a detaliat acesta pentru Wall-Street.

Rouf mai detine si doua polite de investitii. Produse de investitii pe termen lung, care ajung la maturitate respectiv in 2018, iar cealalta in 2020, si specialistul recunoaste ca nu le-a contractat pentru ceva anume, insa va fi in jurul perioadei in care ii va putea investi in educatia fiicei sale mari, acum in varsta de 10 ani.

Apoi, a investit in fonduri mutuale (doua sau trei dupa cum a mentionat in timpul interviului), neimpozabile in Marea Britanie si mai are si pensia Aviva. Pensia, contractata conform sistemului din UK, este un mixt intre pilonul II si III din tara, aceasta include si pensie si asigurare de viata, ceea ce echivaleaza cu o suma care este de patru ori salariul CEO-ului Aviva Grup Romania. “Daca patesc ceva sotia mea primeste acea suma si pensia mea. Copiii mei au, de asemenea, un venit pana termina studiile, daca ceva mi se intampla si ei vor avea un venit cu care sa-si plateasca studiile si nevoile zilnice de existenta”, a spus Rouf, tata a doua fiice.

Rouf a conchis declarand ca a crezut si crede cu tarie in importanta asigurarilor si si-a amintit cu placere de perioada de inceput din companie cand dadea cecuri clientilor care ii pierdeau pe cei dragi sau celor care uitasera ca polita ajunsese la maturitate dupa ce platisera primele lunar timp de 15-20 de ani. “Cand oamenii ma sunau sa-mi multumeasca, pentru ca uitasera ca polita a ajuns la maturitate si banii trebuie incasati, erau cele mai frumoase telefoane pe care le primeam”.

Aviva este cel mai vechi grup de asigurari din lume si cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datand din 1696.

Astazi, Grupul Aviva are 57.000 angajati si 45 milioane de clienti in 27 de tari din intreaga lume.

Grupul este lider in asigurari de viata si pensii in Europa, ocupand pozitii de top pe majoritatea pietelor pe care opereaza.

Aviva are venituri din prime de asigurare (31 dcembrie 2007) si investitii de 49,2 miliarde euro si fonduri in administrare de peste 359 miliarde de lire sterline (conform datelor de la 20 iunie 2007), ceea ce pozitioneaza Aviva pe locul al cincilea in topul companiilor de asigurari la nivel mondial.











Inapoi la articol

Setari Cookie-uri