2 / 7

Estimari pentru 2009

„Acum suntem mai putin optimisti decat in urma cu sase luni. Cred ca cea mai buna cale este sa pastram targetul de 6 miliarde de euro pentru anul viitor. O restere de 10-15% ar fi rezonabila in 2009, dar depinde de ceea ce va decide Guvernul, care va avea toate uneltele necesare in mainile sale pentru a sustine aceasta piata”, a specificat Boloux.

In opinia lui Boloux, in Romania sunt multe lucruri de facut si cel mai important fapt consta in lansarea lucrarilor publice de infrastructura.”Romania trebuie pregatita pentru viitor. Efectele crizei se vor vedea in 2009, dar vor fi sectoare care se vor relansa”, a mai spus seful ALB.

Cat despre numarul jucatorilor din piata, peste 250 de companii de leasing inregistrate la Banca Nationala a Roamniei (BNR), acesta este prea mare in opinia lui Boloux, care a declarat ca nu este convins ca toate aceste companii sunt active pentru ca ALB, care reprezinta 93% din piata, are inregistrati doar 35 de membri. „Celelalte societati sunt foarte mici si vor disparea. Va avea loc un proces de curatare si reasezare a pietei de leasing in Romania, ca o consecinta a crizei si in Romania va”, a mai detaliat acesta.

Pe de alta parte, piata de leasing din Romania se maturizeaza, crede Boloux. „Piata de leasing este matura in sensul ca exista un dialog intre ALB si autoritati. Vedem schimbari din partea autoritatilor, din partea Bancii Centrale si a Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) intr-un sens bun. Acest an a dovedit autoritatilor ca leasingul este o activitate buna, ca este bine structurata, ca nu este riscanta pentru economie ai am avut si o crestere solida si in viitor autoritatile vor intelege si mai bine leasingul si vor intelege rolul acestuia in dezvoltarea tarii. Daca guvernul va lansa marile lucrari de infrastructura, piata de leasing va fi pregatita sa sustina aceste lucrari”, a mai declarat acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri