3 / 7

Stagnare in 2009?

Piata de leasing ar putea inregistra anul viitor mai degraba o conservare a rezultatelor din acest an, intr-un scenariu optimist, dar nu este exclusa nici o comprimare a pietei, a declarat, potrivit NewsIn, Dan Constantinescu, managing director la Unicredit Leasing.

"Cu siguranta vor fi afectate constructiile, transporturile si industria auto, ca segmente ale pietei de leasing", a estimat Constantinescu.

El a mentionat ca, intr-o piata in care cresterea este mica, siguranta de a inregistra profit sau de a mentine profitul consta in reducerea costurilor.

"De asemenea, societatile de leasing trebuie sa fie atente si in ce priveste investitiile", a spus oficialul Unicredit Leasing.

Constantinescu sustine ca, in aceste conditii economice, este nevoie de estimari cat mai realiste, "pentru a observa si a lua masurile adecvate".

"Totul trebuie facut cu o analiza aprofundata, cu atentie maxima in perioada urmatoare. Companiile de leasing trebuie sa faca un calcul care sa le permita o marja de eroare, o planificare atenta a costurilor pentru 2009 si o atentie sporita in ce priveste costurile", a declarat directorul de la Unicredit Leasing.

Constantinescu a aratat ca, in aceasta perioada, "refinantarea este un subiect fierbinte pentru firmele de leasing", deoarece reprezinta o problema pe piata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri