4 / 7

Principalele ingrijorari si tinte ale ALB

In viziunea presedinteleui ALB, ce mai mare problema la ora actuala este cea a fraudei.

„Am descoperit o crestere dramatica a fraudei pe piata de leasing autohtona, in special pe segmentul de echipamente de constructii. Aceasta a fost ingrijorarea noastra pentru anul acesta si va fi si pentru anul viitor. Frauda exista, de asemenea, si in trecut, dar la scara mica, acum este insa la scara mare, organizata. De aceea, am semnat saptamana trecuta un protocol cu politia pentru a colabora mai indeaproape si pentru a schimba informatii. Ne-am intalnit in acelasi scop si cu Asociatia pentru Echipamentele de Constructii pentru a discuta ce putem face impreuna si pentru a ne pregati pentru anul viitor”, a mai declarat Boloux pentru Wall-Street.

Anul viitor, pe langa conditiile economice care vor fi mai mai dure decat anul acesta, trebuie sa fim mai precauti decat anul acesta in ceea ce priveste frauda pe partea echipamentelor de constructii. „Vom fi si mai organizati, iar la nivelul ALB vom avea un cod de procedura dupa care toata piata sa se orienteze. Pe langa aceasta, cu ajutorul politiei vom colabora pentru a sprijini companiile, care concureaza in mod profesional. Sunt multe companii bune in Romania si trebuie sa ne asiguram ca acestea vor fi sprijinite de sectorul leasing”, a detaliat Boloux.

Potrivit lui Boloux, rolul leasingului ca forma de finantare este evident prin faptul ca, pe timp de criza, pentru unele companii accesarea unei finantari la banci se face cu mai mare dificultate decat in trecut. „Poate ca bancile sunt mai precaute decat in trecut, cand acorda o finantare, poate companiile nu gasesc produsul si pretul potrivit. Astfel, leasingul ofera diferite solutii pentru companii. Cu toate acestea, si noi vom fi mai precauti, insa ne vom asigura ca o companie, care vine la noi va primi finantarea necesara”, a tinut acesta sa mentioneze.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri