2 / 5

ING: Castiguri mai slabe pentru bancile din tarile emergente

De asemenea, ING estimeaza castiguri mai slabe pentru bancile din tarile emergente din Europa si Orientul Mijlociu si considera ca unele institutii financiare ar putea fi nevoite sa se recapitalizeze, insa BRD-SocGen face parte dintr-un grup de banci ce ar urma sa fie mai putin afectate, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Analistii de la ING considera ca cele mai mari riscuri sunt pentru bancile din tarile din fosta Uniune Sovietica, Israel si Austria, insa incetinirea cresterii activelor nu va fi neaparat mai pronuntata in aceste state decat pe alte piete.

ING estimeaza ca bancile Komercni Banka din Polonia, BRD-SocGen din Romania si cele mai multe banci turcesti vor fi mai putin afectate si recomanda investitorilor sa-si mareasca expunerea pe bancile de pe pietele emergente.

"Calitatea creditului s-a detasat ca fiind cele mai important factor de risc si, date fiind incertitudinile legate de finantare, ingrijorarile legate de cresterea activelor pe termen mediu sunt de asemenea justificate", se mentioneaza in raportul ING, care a redus prognozele de profit cu 28% in medie.

ING a mentionat ca, dupa realizarea unor teste de stres legate de capitalul si castiguri, bancile cu marje reduse si nivel ridicat de indatorare, precum cele din Israel si Austria, sunt cele mai vulnerabile.

Totusi, bancile cu rezerve ridicate de capital, precum cele din fosta URSS, ar putea avea cele mai mari probleme legate de calitatea activelor, considera ING.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri