4 / 5

Tinte si obiective pilonul III

Compania este in faza in care formeaza forta de vanzare, respectiv obtinerea licentelor necesare pentru lansarea pe piata pensiilor private facultative (pilonul III) a fondului "Stabil".

"Din perspectiva retelei de vanzare cred ca vom putea avea peste 1.500 de agenti tinand cont ca cei pe care i-am folosit in vanzari pentru pilonul II sunt peste 13.000 de agenti. Chiar daca ne gandim fie si numai la a zecea parte din cei 13.000 tot ajungi la un numar mare de agenti pentru noul fond”, a detaliat Vreme, pentru Wall-Street.

Seful Generali Fond de Pensii a precizat ca se va lucra pe baza de clienti a fondului Aripi (fondul pe care compania il are pe pilonul II).

"Insa trebuie sa completam si cu abordarea angajatorilor, despre care, in conditii de criza, nu stim in ce masura se mai gandesc la beneficii pentru angajati”, a precizat Vreme.

"Investiiile facute prin noul fond vor fi mai ponderate, mai conservatoare decat pe pilonul II. Va fi un profil de risc moderat, de fapt intreaga piata incearca sa foloseasca ceea ce are acum randament bun cat si stabilitatea necesara”, a completat Ioan Vreme.

In privinta portofoliului investitional pe pilonul II, prin fondul "Aripi” compania investeste in instrumente financiare cu grad scazut de risc. Astfel, 53,44% din active sunt investite in titluri de stat, 12,41% in depozite bancare si 29,61% in obligatiuni corporative, numai 4,09% in obligatiuni municipale si 0,44% in actiuni, instrumentele cu riscul cel mai crescut in actualul context finaciar-economic.

"Deocamdata nu avem nevoie de investitii, avem resursele financiare ca sa pornim activitatea si sa functionam 2 ani fara probleme, insa grupul este pregatit sa injecteze capital cand este necesar din punct de vedere operational sau din perspectiva limitei legale”, a mai declarat Vreme.

Pentru pilonul III, compania a investit 18 milioane de lei, insemnand peste 1,5 milioane de euro capitalul minim necesar pentru functionarea pe aceasta piata.

"Ne propunem ca in 3 ani sa atingem aceeasi cota de piata ca si la pilonul II, adica 10%. Ceea ce insemna ca va trebui sa crestem mai rapid decat piata pentru a recupera decalajul fata de celelalte fonduri”, a estimat Vreme.

Pe pilonul II prin fondul "Aripi”, singurul pe care activeza deocamdata compania Generali Fond de Pensii, are 386.225 partcipanti si administreaza active in valoare de 86, 2 milioane de lei, ocupanad astfel locul trei in sistem dupa active si numarul de participanti.

Compania Generali Fond de Pensii este parte a Generali PPF Holding, grup cu prezenta mondiala ce administreaza active in valoare de 10 miliarde de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri