3 / 4

Capital Partners: 7 mandate, nicio estimare pentru 2009

In prezent, Capital Partners are sapte mandate active, in diverse faze de executie, dintre care unul de cumparare, conform datelor furnizate de Doru Lionachescu.

Momentul finalizarii lor este greu de estimat in actuala conjunctura de piata: “Pot fi doua-trei saptamani, dar si doua-trei luni. Piata de M&A este complet imprevizibila in acest moment si e la mila cumparatorilor”.

Anul trecut, Capital Partners a intermediat tranzactii de 262 milioane de euro, conform informatiilor publicate pe site-ul companiei.

Lionachescu evita sa faca estimari pentru 2009, afirmand insa ca valoarea mandatelor in lucru se cifreaza la 1 miliard de euro in acest moment.

“Cate dintre acestea se vor finaliza cu succes e foarte greu de estimat”, adauga seful casei de investitii Capital Partners.

Cei patru actionari ai companiei, Doru Lionachescu, Victor Capitanu, Andrei Diaconescu si Vlad Busila, nu si-au stabilit tinte de buget pana la stabilizarea situatiei globale si au stopat, de la sfarsitul verii trecute, orice investitie proprie, in anticiparea decelerarii economice.

“Nu ne-am asteptat insa ca va fi atat de rapida si profunda. Urmarim tot ce se intampla in diverse piete si pe masura ce se schimba situatia, vom reveni la investitii”, a conchis Lionachescu.

Capital Partners isi dezvoltase din 2007 un departament specializat in „principal investments“, adica de investitii proprii.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri