3 / 5

Oportunitati in M&A

Criza reprezinta un moment de oportunitati, considera Anca Ionescu, director de investitii al fondului de investitii GED. “Este un moment de oportunitati, sunt companii foarte bune din punct de vedere operational, care dezvolta activitati la preturi competitive si atractive”.

La randul sau, Marian Tescaru, managing partner Altria Capital, afirma ca o parte din clientii sai nu mai simt criza. Unul dintre efectele bune ale actualului context economic consta in faptul ca vanzatorii si-au mai temperat asteptarile privind incasarile, deoarece bunurile care erau achizitionate anul trecut cu 10 milioane de euro, acum pot fi cumparate cu 5-7 milioane de euro.

De asemenea, Marius Stancescu, presedinte Riff Holding International, preconizeaza ca in anii urmatori vom vedea mai multe tranzactii mici care, in opinia sa, vor deveni “inima pietei de fuziuni si achizitii”.

“Criza este considerata o stare de normalitate, apare ciclic, daca am avea maturitatea necesara ne-am obisnui cu acest lucru. Si in Romania vom incepe sa apreciem valori sub un million de dolari si noi credem foarte mult in aceste deal-uri. Maturizarea acestei zone va crea o dinamica foarte buna in piata de M&A”, spune Stancescu.

In opinia acestuia, baza dezghetarii pietei de M&A in Romania consta in imbunatatirea climatului economic international, impreuna cu decizii politice si fiscale coerente si productive.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri