2 / 6

Criteriile de selectie a bancilor participante vor fi gata saptamana viitoare

Guvernul va definitiva, pana saptamana viitoare, criteriile de eligibilitate pentru bancile care vor acorda credite ipotecare prin "Prima Casa", dupa ce a primit oferte detaliate de la mai mult de 20 de banci, a declarat ministrul finantelor, Gheorghe Pogea.

"Peste 20 de banci au prezentat oferte complete, care includ date despre dobanzi, comisioane si marje. Saptamana viitoare vom avea definitivate criteriile de eligibilitate pentru banci, care sunt impartite in doua categorii. Prima se refera la prezenta teritoriala reprezentativa, avansul minim de 5% si comision 0 pentru rambursarea anticipata a creditului, iar a doua se refera la costurile creditului in ofertele prezentate de banci", a explicat miercuri ministrul finantelor Gheorghe Pogea.

El a precizat ca beneficiarii programului "Prima Casa" sunt persoane care nu au in proprietate o locuinta si nu au contractat un credit ipotecar.
"Beneficiarii sunt persoane fizice care, la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta nu detin o locuinta si nu au credit ipotecar. De asemenea, beneficiari sunt si sotii care nu detin, in comun sau individual, o locuinta", a completat oficialul.

Pogea a afirmat ca locuintele care pot fi achizitionate prin "Prima Casa" sunt cele deja disponibile, din fondul locativ, cele nou construite, sau cele care vor fi gata in perioada de derulare a programului.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri