4 / 8

Plata daunelor, in cazul producerii unor riscuri majore

"In cazul unei daune majore, cum ar fi cea de la Millenium Business Center, procesarea daunei este una destul de complexa. Primul pas va fi legat de stabilirea loss adjuster-ilor si loss asses-orilor. Un astfel de incident are multe implicatii, atat pentru proprietar, cat si pentru chiriasi”, a declarat Laurentiu Iakab (foto), deputy manager, corporate client practice in cadrul Marsh.

El mai spune ca daca programul de asigurari a fost realizat ca la carte atunci politele de asigurare vor acoperi si partea de business interruption (pierderea de chirie pentru proprietar sau eventuala pierdere de business pentru chiriasi) si "increase cost of working” pentru chiriasi.

Aceasta parte este de mare importanta intrucat pentru a readuce activitatea la normal, o companie este nevoita sa accepte un pret mare al chiriei pentru o locatie temporara."In afara de o chirie majorata, pot aparea si costuri suplimentare cu achizitii de echipamente in regim de urgenta, chemarea anagajatilor in week-end-uri pentru a incerca o restabilire cat mai rapida a operatiunilor, activitati care duc la cresteri de costuri”, mai spune Iakab.

In plus, problema partii de raspundere civila care poate fi mai importanta in unele cazuri. In ideea in care incendiul se raspandeste si la vecini, daunele produse tertilor pot fi insemnate si un program de raspundere civila adecvat poate sa ajute si sa reduca substantial pierderile financiare ale celui din cauza caruia s-a produs dauna.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri