4 / 6

Criza si efectele negative

Desi compania nu inregistreaza rezilieri de contracte, are totusi solicitari de amanare a platii ratelor scadente a contractelor de asigurare.

“Avem o politica, care ne permite acordarea acestor facilitati. Nu putem da un procent exact al celor care solicita amanarea ratelor, insa este un proces mare si in crestere pe fondul crizei economic-financiare”, spun sefii EuroIns.

Apoi, exista o incercare de escaladare a incercarilor de frauda in domeniul asigurarilor cu care se confrunta intreaga piata, spune Bold, dar, adauga el, nu sunt ingrijoratoare pentru companie. “Unul din efectele crizei este ca apar tot felul de incercari de fraudare, de aceea controlam in companie aceste procese. Urmarim o standardizare a fluxurilor interne pe partea de gestionare a daunelor, sa putem contracara acest moment” explica Bold.

Pe de alta parte, in opinia lui Bold, care, de altfel, raspunde direct de departamentele de daune, financiar, legal si IT, criza este o oportunitate, “iar cifrele sunt destul de graitoare in acest sens si credem ca, in Romania, asigurarile, in ansamblu, dar mai ales cele generale si auto, au potential foarte mare de crestere. Penetrabilitatea sau gradul de incarcare pe client este inca scazut in raport cu tarile emergente si tarile similare ca dezvoltare”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri