3 / 6

Kiwi Finance in programul Prima Casa

Kiwi Finance a trimis catre banci 47 de dosare pentru credite prin programul Prima Casa, in valoare de 2,5 milioane de euro, din care trei sau patru au fost aprobate, spune Bidian.

"Kiwi Finance a primit in ultimele trei saptamani peste 200 de solicitari de credite prin Prima Casa. Din acestea, 47 de dosare au fost trimise bancilor, iar 3-4 au fost deja aprobate. Creditul mediu este de 52.500 euro", a spus Bidian.

Ea a precizat ca alte dosare sunt in diferite stadii de aprobare, insa niciun client nu a intrat deocamdata in posesia unei locuinte, asta si din cauza ca forma finala a normelor a aparut abia marti seara in Monitorul Oficial.

In totalul solicitarilor au fost si cereri de credite depuse de persoane fara loc de munca, "deoarece intelesesera ca programul este unul social pentru care poate aplica oricine. Trebuie inteles ca pentru aprobarea unui dosar, clientul trebuie sa indeplineasca criteriile de eligibilitate ale fiecarei banci", a explicat Bidian.

Din cei 32 de parteneri institutii de finantare, Kiwi Finance colaboreaza pentru programul Prima Casa cu 4 institutii financiare, recent, compania de brokeraj de credite a semnat si un parteneriat cu Verida Credit.

Kiwi Finance a depus la banci dosare de creditare de 26,5 milioane euro in primul semestru din 2009, din care au fost aprobate imprumuturi de 11 milioane euro, a declarat la randul sau directorul operational al brokerului bancar, Anamaria Rotar.

"Kiwi Finance a intermediat cu rezultate pozitive credite de 11 milioane euro din totalul celor initiate, de 26,5 milioane euro", spune Rotar.

Bidian a tinut sa precizeze ca nu doreste sa compare rezultatele inregistrate in prima jumatate a acestui an cu cele obtinute in perioada similara din anul trecut, atat timp cat "circumstantele la care ne raportam acum sunt diferite, in conditiile in care multi brokeri de credite au disparut sau si-au sistat temporar activitatea, iar piata a trecut printr-o faza de maturizare fortata".

Valoarea medie a creditelor intermediate de Kiwi Finance se ridica la 8.690 euro, fiind acordate in proportii egale imprumuturi cu ipoteca si credite negarantate. Defalcat, valoarea medie a unui credit ipotecar este de 45.000 de euro si al unuia de consum este de 5.600 de euro.

Anca Bidian a subliniat ca firma isi pastreaza tinta de imprumuturi intermediate de 30 milioane euro pentru 2009.

Pentru acestea, Kiwi a luat in calcul o crestere anualizata a creditarii per total sistem de 5-10% in 2009. „S-a trecut de la blocajul mental, acum trebuie sa trecem la tranzactionare”, au spus oficialii companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri