3 / 4

Cele doua banci gestioneaza active de peste 113 mld. lei

Banca Comerciala Romana si BRD – Groupe Societe Generale au dominat piata bancara autohtona si in primul semestru din acest an, ajungand sa gestioneze, impreuna, active de peste 118 miliarde de lei, dupa ce la sfarsitul anului trecut detineau active de 113 miliarde lei si o cota de piata de 36%.

BRD a incheiat primul semestru din acest an cu un profit net de 425 milioane lei, insa in scadere cu 17,4% fata de primele sase luni din 2008, “din cauza unei reduceri a cererii de credite si a unei cresteri accentuate a riscurilor”, dupa cum explica Patrick Gelin (foto), presedintele si directorul general al bancii. Indicatorii financiari ai BRD au fost calculati in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate (RAS).

Grupul BCR a obtinut un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 606,8 milioane lei, de asemenea in scadere, cu 20% fata de primul semestru din 2008, iar “aceste rezultate reflecta conditiile extrem de dificile cu care se confrunta clientii bancii”, a explicat Dominic Bruynseels.

Indicatorii financiari ai grupului BCR sunt consolidati, neauditati si au fost calculati in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS)



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri