2 / 5

Matei Paun, BAC: Nu ma astept la o revenire a investitorilor financiari

Matei Paun (foto), managing partner al BAC Investment Bank, admite ca prognoza este realista, mai mult, o considera normala, el asteptandu-se la o depreciere a economiei romanesti de pana la 10%.

“Punctul minim nu a fost atins, sunt de acord cu teoria ca va fi simtit in urmatoarele doua-trei semestre si apoi vom incepe o oarecare revigorare, dar slaba, nicidecum spectaculoasa. Ma astept ca situatia sa se agraveze in toamna si sper ca, spre mijlocul anului viitor, vom asista la reveniri usoare”, a declarat Paun.

El spune ca nu toti investitorii vor fi speriati de aceste stiri, in conditiile in care multi le anticipau. In plus, seful BAC a spus ca are in lucru cateva mandate de vanzare ce si-au gasit potentiali cumparatori.

“Depinde foarte mult de firma vizata de un investitor. De obicei, ei au o arie foarte larga si investesc pentru 20-30 de ani. Aceasta prognoza poate fi un factor decisiv pentru unii, dar, pe termen foarte lung, lucrurile se vad altfel”, sustine Paun.

Insa, investitorii financiari nu mai exista de mult in piata si nici nu se asteapta sa revina prea curand.

“Rolul misiunii FMI este foarte dificil, ei aflandu-se intre ciocan si nicovala. Ciocanul este recesiunea severa, amplificata si de inabilitatea clasei politice de a reactiona la timp, iar nicolava este ordinul de a fi flexibili si intelegatori”, a concluzionat proprietarul bancii de investitii.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri