3 / 5

Tescaru, Altria Capital: Din T4 ar trebui sa incepem sa ridicam ancora

“Previziunea FMI privind contractia economiei este realista”, spune Marian Tescaru, managing partner al casei de investment banking Altria Capital.

El crede ca minimul va fi atins in urmatoarele luni, cand rezultatele din agricultura vor fi atasate Produsului Intern Brut.

“Din trimestrul al patrulea ar trebui sa incepem sa ne ridicam ancora”, sustine el.

Reticenta investitorilor nu provine doar din aceste prognoze proaste, care oricum nu sunt foarte bine primite. Teoretic, daca investitorii au bani, ar trebui sa intre sa cumpere ceva de calitate, la pret mic.

“Pana acum, fondurile de investitii se imprumutau de la banci ca sa cumpere mai mult, dar acum suma de bani alocata investitiilor s-a diminuat dramatic si de aceea sunt mai reticente. Fac mai putine tranzactii si se vad nevoite sa analizeze mai mult si mai bine”, explica bancherul de investitii.

Totusi, Tescaru are si o doza de optimism in declaratii, daca revenirea Statelor Unite ale Americii se va dovedi sustenabila.

“Cu intarzierea de rigoare intre SUA si Europa, cred ca in sase luni si tara noastra ar trebui sa dea primele semne de stagnare sau chiar revigorare usoara”, a conchis seful firmei de consultanta in M&A Altria Capital, ce vizeaza centrele financiare din Asia si Emiratele Arabe Unite.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri