4 / 5

Rationalizarea proceselor interne si a costurilor raman pe lista planurilor Carpatica

Planurile Bancii Comerciale Carpatica pentru urmatoarea parte a anului curent includ o gestionare adecvata a clientilor din portofoliu, asigurarea unor plasamente cat mai diverse si cu randamente cat mai bune ale disponibilitatilor, precum si rationalizarea proceselor si costurile aferente, a mai explicat Nicolaie Hoanta.

Acesta opineaza ca anul 2010 o sa fie pentru o banca romaneasca “la fel de dificil ca pentru orice banca din lume in actualele conditii, la care trebuiesc adaugate specificitatile noastre”. Printre caracteristicile tarii noastre, seful Bancii Carpatica a enumerat: visterie goala, dependenta aproape totala de capitalul strain, atat la nivel privat, cat si public, si instabilitatea politica prelungita de doua decenii.

“Contextul actual din economie nu este unul pe care cineva sa si-l doreasca, fie el investitor, consumator, angajat, angajator sau pensionar. Desi este greu de precizat, data fiind dependenta noastra de exterior, cred ca o revenire a economiei romanesti poate fi anticipata catre anul 2012, daca tinem seama ca o relansare a economiei mondiale va fi credibila prin 2011 si ca orice date anterioare acesteia, avansate constient sau inconstient, nu sunt decat incercari scuzabile de a crea anticipatii pozitive in randul populatiei pentru ca aceasta sa inceapa sa consume mai mult pentru a sprijini mentinerea unui anumit nivel actual al economiei sau sa nu se ajunga la disperare in proportii de masa”, a concluzionat directorul general al Bancii Comerciale Carpatica.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri