2 / 5

Bancile au doua oferte la depozite. Una cu dobanzi mici, alta cu dobanzi mari

Bank Leumi Romania, la fel ca si celelalte banci de pe piata, au incercat sa atraga un volum tot mai mare de depozite din partea clientilor. Banca a lansat recent depozitul cu retrageri multiple cu dobanzi ce ajung pana la 9,75% la lei si 3,65% la euro.

„Acesta este un depozit care se va impune intr-o anumita perioada de timp. Ca si alte banci incercam sa stimulam tendinta de economisire a populatiei, iar la nivel macroeconomic se vede o majorare a volumului de economii ale populatiei”, a declarat presedintele executiv al subsidiarei Leumi.

Desi in ultima perioada bancile au redus semnificativ dobanzile platite pentru depozitele populatiei, acestea au ramas, in continuare, extrem de atractive, iar alte oportunitati de plasament alternative nu ofera randamente similare.

„Dobanzile s-au redus la depozite, dar nu foarte mult sau nu atat de mult cum se prezinta pentru ca toate bancile au doua oferte. Au o oferta generala cu dobanzi foarte mici si, in paralel, exista produse speciale cu dobanzi ridiate”, explica Mitrache.

Seful Bank Leumi Romania a mai atras atentia ca daca dobanzile vor scadea foarte mult, atunci este probabil ca populatia sa se indrepte spre valuta, cu efect in deteriorarea cursului de schimb.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri