4 / 5

Pana in 2012, inclusiv, Bank Leumi nu va avea nevoie de capitalizare

Testele de stres realizate de Banca Nationala a Romaniei s-au finalizat foarte bine pentru Bank Leumi Romania, care, potrivit estimarilor sale, nu va avea nevoie de capitalizare pana in anul 2012, inclusiv.

„Nu avem nevoie de bani, chiar avem cea mai mare lichiditate din sistem. Banca Leumi este in top 100 banci din lume, iar noi reprezentam in economia grupului foarte putin. Deci, o eventuala nevoie de finantare sau de bani nu reprezinta o problema”, sustine seful subsidiarei locale.

De la sfarsitul anului trecut banca a inceput sa monitorizeze mult mai atent portofoliul de credite, ajungand pana la discutii individuale cu clientii, in special companiile, pentru a cauta solutii de traversare a perioadei de criza.

„Am revizuit foarte multe din acordurile existente cu clientii modificand inclusiv costurile, in sensul adaptarii acestora la posibilitatile reale de rambursare si pana in prezent, noi si clientii suntem multumiti de rezultatele eforturilor depuse”, afirma Laurentiu Mitrache, care a adaugat ca Bank Leumi Romania a reusit cu aceasta abordare prudenta a afacerilor sa respecte prevederile de buget pentru anul acesta, inclusiv ca rezultat net.

Bank Leumi Romania a inregistrat in primul semestru din acest an un profit net de 8,6 milioane de lei (2,03 mil. euro), in crestere cu 72% fata de primele sase luni din 2008, cand banca raporta un castig de doar 5 milioane de lei, arata raportul bancii mama.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri