3 / 4

Care sunt bancile care au redus dobanzile la credite

Libra Bank a redus din septembrie nivelul dobanzilor variabile pentru creditele in lei acordate clientilor persoane fizice autorizate si persoane juridice cu 0,75%, aceasta modificare vizand atat clientii existenti, cat si clientii noi ai banci.

In august, Millennium Bank a redus dobanzile la creditele ipotecare si la creditele de nevoi personale cu ipoteca pentru populatie cu pana la 3,5%.

Si Intesa Sanpaolo Bank a operat recent modificari semnificative in strategia de creditare pentru persoane fizice, prin diminuarea dobanzilor cu pana la 4 puncte procentuale pentru creditele de nevoi personale fara garantii si 2.25 puncte procentuale pentru creditele cu garantie ipotecara.

La mijlocul acestei veri Unicredit Tiriac Bank a redus dobanzile la Creditul pentru Orice cu pana la 4,8 puncte procentuale, totodata simplificand si procedurile de acordare a imprumutului.

Chiar si Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca din sistem, a redus in iulie dobanzile la credite cu pana la 3 punte procentuale, ca urmare a masurilor de politica monetara adoptate de BNR, precum si a evolutiilor de pe pietele monetar-valutare.

Totusi, bancherii au explicat ca nu pot reduce dobanzile credite mai mult deoarece costul depozitelor clientilor este si el ridicat. Astfel ca desi in ultima perioada bancile au redus semnificativ dobanzile platite pentru depozitele populatiei, acestea au ramas, in continuare, extrem de atractive. Dobada la plasamentele in lei pe termen de 6 luni ajunge pana la 11,5%, in timp ce la depozitele in euro urca pana la 4,75% pe an.

Top 5 dobanzi la depozite in euro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri