7 / 8

Angajatorii trebuie sa se implice mai mult in educarea financiara

Angajatorii trebuie sa se implice mai mult in educarea financiara a angajatilor pentru a alege un fond de pe pilonul II, a declarat Cornelia Coman, CEO al ING Asigurari de Viata si presedinte CA in cadrul ING Pensii.

"Sarcina de a educa publicul, informandu-l corect asupra sistemului public de pensii si ajutandu-l sa ia contact cu sistemul de pensii private, nu sta numai in sarcina Guvernului, desi este clar ca acesta are o mare responsabilitate in acest sens. In acest proces trebuie sa se implice toate componentele societatii, iar angajatorii sunt un factor-cheie", spune Cornelia Coman (foto).

Companiile financiare sunt cele care trebuie sa asigure accesul la consiliere financiara si o comunicare transparenta in legatura cu serviciile si produsele lor, iar sistemul de invatamant trebuie sa aiba un rol important in furnizarea accesului la educatia financiara, cu atat mai mult cu cat el se adreseza tinerilor, adica celor care vor resimti cel mai acut efectele evolutiilor demografice negative.

„Angajatorii au un rol si o responsabilitate deosebit de importanta. In afara implicarii prin oferirea de planuri financiare de economisire pentru pensie, ca mijloc de motivare a angajatilor si expresie a responsabilitatii sociale corporatiste, angajatorii se pot implica prin facilitatea educatiei financiare. Ei trebuie sa informeze angajatii asupra obligatiei de a adera la un fond de pensii private de pilon II si totodata sa faciliteze contactul acestora cu consultantii financiari din industria de pensii private”, a subliniat Coman.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri