3 / 4

Cele mai cautate profesii in industria financiar-bancara

Desi industria financiar-bancara a sistat recrutarile de volum demarate in anii 2007-2008, cand bancile se extindeau la nivel national prin zeci de agentii, criza a adus o noua oportunitate pentru candidatii cu putina experienta in piata fortei de munca. Fata de alte industrii, in banci, reversul medaliei pentru angajarile pe posturi de ofiteri de credite a constat in necesitatea de ofiteri de colectare credite, odata cu inasprirea conditiilor economice.

“Cele mai cautate pozitii in industria financiar-bancara nu au fost neaparat cele de specialisti, ci mai degraba pozitiile pe entry-level pentru colectare, analiza sau vanzari directe sau indirecte. Au existat cereri si pentru pozitii de middle-management si specialisti, mai putine la numar. Cei mai cautati candidati au fost specialisti colectare, specialisti in IT si resurse umane si risk controller”, afirma recent Florin Ochiana, HR operations manager al companiei de recrutare Lugera & Makler.

Potrivit lui Ochiana, salariile din industria financiar-bancara pleaca de la nivelul de 700-800 de euro net pe luna, si pot ajunge la peste 2.000-2.500 de euro lunar, daca vorbim de specialisti seniori.

In cazul angajatilor cu putina experienta in domeniul bancar, axati pe partea de colectare a datoriilor, remuneratia neta lunara poate scadea sub pragul de 500 de euro, insa comisioanele primite din valoarea recuperarilor pot creste venitul unui angajat cu pana la 50%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri