2 / 4

Credite de retail restructurate

Raiffeisen Bank Romania a restructurat in 2009 circa 12.000 de credite de retail, in valoare de aproximativ 100 milioane euro, pe fondul unei inrautatiri a contextului economic din piata. De asemenea, banca a restructurat si 800 de credite acordate companiilor, in special intreprinderilor mici si mijlocii, a explicat Bogdan Popa, directorul financiar al Raiffeisen Bank Romania.

Portofoliul de credite de retail gestionat de Raiffeisen Bank Romania a ajuns la finalul anului trecut la valoarea de 1,48 miliarde euro, iar valoarea depozitelor atrase de la segmentul de retail a ajuns la 2 miliarde de euro. Pe segmentul de business corporate, Raiffeisen are un portofoliu de credite de 1 miliard de euro si a atras depozite in valoare de 1,2 miliarde euro.

Soldul provizioanelor constituite de banca a ajuns la finalul anului 2009 la 176 milioane euro conform standardelor IFRS, reprezentand 6,8% din intreg portofoliul de credite. Nivelul provizioanelor, conform standardelor locale de contabilitate - RAS, este de 184 milioane euro.

De asemenea, in aproximativ 160 de cazuri s-a ajuns la initierea procedurii de executare silita, insa in mai putin de asemenea 40 de cazuri s-au vandut garantiile aferente contractelor de credit ce devenisera pierdere.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri