2 / 5

Scenariu: Taxe mai mari

Sefa BCR Asigurari de Viata crede ca daca scenariul cresterii fiscalitatii se va concretiza, efectele se vor fi si mai dure: scaderea veniturilor disponibile ale romanilor, fapt ce se va resimti puternic in industria asigurarilor.

„Nu afecteaza neaparat apetitul clientului pentru asigurarea de viata, ci veniturile, posibilitatea ca el sa achizitioneze o polita. Multi dintre ei constientizeaza ca au neovie si trebuie sa-si faca asigurare de viata, dar nu-si permit sa o cumpere, pentru ca nu au cu ce sa o sustina financiar”, a explicat oficialul BCR Asigurari de Viata.

In plus, spune Viziteanu, daca se vorbeste de o crestere a TVA, aceasta implica automat cresterea preturilor, iar venitul care ii ramane pentru asigurarea de viata unui client potential sau existent scade dramatic. „Toate aceste masuri nu vin decat sa afecteze dezvoltarea industriei asigurarilor de viata. Primele de asigurare suplimentare cu care asiguratii veneau la sfarsitul anilor din bonusurile si primele de final de an au disparut de anul trecut, iar anul acesta nici nu ne mai putem gandi la ele in contextul acestor masuri de austeritate care afecteaza veniturile asiguratilor”, concluzioneaza Viziteanu.

Potrivit direcotrului general, BCR Asigurari de Viata si-a bugetat totusi o crestere de doua cifre in 2010. „Deja in primul trimestru am avut o crestere de doua cifre sustinuta de forta de vanzari de 4.000 de consultanti in asigurari”, a detaliat Viziteanu, fara sa dea alte detalii.

Ea a daugat ca, in 2009, compania pe care o conduce a crescut cu circa 50% pe baza vanzarilor de produse investitionale unit-linked si index-linked, insa pe zona asigurarilor asociate creditelor, compania nu asteapta nicio imbunatatire in 2010. „In cazul portofolilui nostru, in 2009 am observat o crestere cu 70% a primei medii pe segmentul asigurarilor de viata cu componenta investitionala (unit-linked si index-linked) si o scadere cu 15% a primei medii pe clasa de asigurari de viata traditionale”, a mai explicat Viziteanu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri