4 / 5

"Sper ca guvernul se va opri la aceste masuri de austeritate"

Catalin Stroe (foto), director divizia vanzari alternative in cadrul Asirom, companie membra a vienna Insurance Group (VIG), crede ca orice masura de austeritate care vizeaza consumul va afecta in mod evident si consumul de asigurari sau cu atat mai mult, intr-un astfel de mediu economic, industria asigurarilor va avea de suferit.

„Daca clientul trebuie sa taie ceva din lista de cheltuieli, din bugetul familiei probabil ca va renunta mai usor la o cheltuiala cu o asigurare, desi o astfel de gandire este foarte periculoasa. Mai ales in conditiile in care veniturile sunt mai mici, posibilitatea unor imprumuturi ca sa reiei ciclul normal al vietii daca ceva ti-a distrus casa scad si ele, iar guvernul nu are bani sa dea in cazul unor calamitati naturale este si mai important sa te asiguri”, detaliaza reprezentantul Asirom.

De altfel, in industriile mai dezvoltate din tarile vestice, oamenii constientizeaza importanta asigurarilor cu preponderenta in timp de criza. „In acele tari, in perioada de criza asigurarile cresc. Oamenii constientizeaza ca trebuie sa fie asigurati sa-si continue viata in mod normal chiar daca se intampla ceva neprevazut, inteleg ca trebuie sa fie protejati din punct de vedere financiar”, a mai spus Catalin Stroe.

Abordarea cea mai buna a crizei, in opinia reprezentantului Asirom, este cea gasita in anii '30. „Este necesar ca statul sa investeasca mai mult pentru stimularea cererii interne. Doar stimularea cererii interne prin investitii majore ale statului conduce si la venituri mai mari pentru acesta in final, pentru ca vor fi mai multi operatori care vor avea de lucru si implicit vor palti taxe s.a.m.d. Ce mai buna abordare cred ca este aceasta legata de investitii de altfel probata in anii 30, dar si de alte alte state, care in prezent s-au imprumutat ca sa investeasca si nu ca sa plateasca pensii si salarii”, a atras atentia Stroe.

Totodata, managerul Asirom spera ca piata asigurarilor sa fie putin in fata trendului economiei. „Daca economia va scadea la fel si asigurarile, dar sper ca totusi industria va fi un pic in fata economiei. In acelasi timp, sper ca guvernul sa se opreasca la aceste masuri de austeritate, pentru ca o marire a TVA-ului va genera un dezastru si mai mare”, a concluzionat Catalin Stroe.

Sursa foto: Media Xprimm


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri