2 / 5

“Disponibilizarile trebuie sa fie ultima solutie”

Disponibilizarile trebuie sa fie ultima solutie, este de parere seful Signal Iduna. “Cred ca capitalul uman este foarte important si nu trebuie sa distrugi ceea ce ai construit de-a lungul anilor, iar noi am facut eforturi considerabile in pregatirea si specializarea personalului nostru, mai ales pe zona asigurarilor de sanatate. Trimitem oamenii in Germania pentru training si de 2-3 ori pe luna vin de acolo specialisti care tin cursuri angajatilor nostri”, a mai detaliat seful Signal Iduna.

Asiguratorul are circa 50 de angajati in sediul central si 6 unitati teritoriale. “In fiecare dintre acestea sunt in jur de 10-12 agenti de vanzari, in total, pana in 80 de agenti, iar anul acesta ar trebui ca numarul lor sa se dubleze. Aici ne uitam cine este productiv cu adevarat pentru ca nu trebuie sa ne mintim, nu toti agentii sunt productivi”, a mai spus Breer.

Chiar daca in trecut deciziile investitionale erau analizate in interiorul grupului cu multa minutiozitate, de acum inainte, spune Breer, fiecare investitie, oricat de mica, va fi si mai atent analizata in contextual in care capitalul este mult mai scump pe fondul crizei financiare. Compania a primit o infuzie de capiatal de 2 milioane de la inceputul anului.

“Vom amana investitiile in IT, am renegociat cu furnizorii, de altfel ceea ce face toata lumea acum din piata. Ne uitam in interiorul companiei, sa vedem daca este necesar tot ce facem si ne uitam, de asemenea, si la calitatea fortei noastre de vanzari si investim si vom investi in reteaua de agenti, fapt ce nu trebuie vazut ca o crestere exploziva, ci un calitativa, iar in acest sens incercam sa ne educam cat mai mult forta de vanzari”, a mai declarat Breer.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri