3 / 5

Tarifele la asigurarile de sanatate

In ceea ce priveste costurile la asigurarile de sanatate, segment de afaceri pe care compania s-a concentrat de la inceperea activitatii pe piata locala, Leslie Breer este de parere ca tarifele nu vor creste in 2010.

“Noi ne concentram pe asigurarile de sanatate, si asa cum stim, nu sunt niste produse de asigurare ieftine. Costurile sunt dictate de costurile serviciilor medicale din piata (Signal Iduna Romania are incheiate parteneriate cu 250 de furnizori de servicii medicale n.r). Ne uitam la costuri, la raportul calitate-pret si la faptul ca puterea de cumparare a clientilor de aici a scazut, astfel ca ne gandim si purtam discutii intense in vederea adaptarii produselor si costurilor acestora la mediul economic actual”, detaliaza Breer.

Totusi, seful asiguratorului admite ca reactia clientilor este surprinzatoare uneori. “Exista clase de clienti care chiar si in contextul actual sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru o calitate adecvata a produsului de asigurare, noi oferim accesul la servicii medicale private nelimitat. Oamenii cumpara inca acest gen de produse, de aceea investim in forta de vanzari pentru ca acesti clienti trebuie gasiti, iar agentii de vanzari trebuie instruiti cum sa gaseasca acesti oameni si cum sa le vanda produsul”, a mai explicat Breer.

Pe de alta parte, veniturile disponibile ale clientilor sunt mult mai mici, iar asigurarile sunt in competitive cu alte produse si servicii de care potentialii asigurati au nevoie.

“Nu cred ca preturile vor creste la asigurarile de sanatate anul acesta, pe piata locala. Companiile active pe acest sector trec toate printr-o perioada dificila. Mai mult, piata asigurarilor de sanatate nu se extinde, am observat o anumita scadere chiar in primul trimestru din 2010 si din moment ce preturile depind si de provederii de servicii medicale, care, de asemenea, nu cresc la nivel de industrie si nici nu ridica preturile, cred ca vom putea mentine tarifele la un nivel stabil”, este de parere Breer.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri