2 / 4

Bancile taie puternic cheltuielile

Venitul net bancar obtinut de BRD in prima jumatate a acestui an a fost in suma de 1,75 miliarde lei (422 milioane euro), fiind cu 7% mai mare fata de cel raportat la 30 iunie 2009. In acelasi timp, banca a gestionat atent cheltuielile generale (care au fost in scadere cu aproape 3% fata de primul semestru al anului 2009).

BRD a inregistrat un coeficient de rentabilitate a capitalului propriu (ROE) egal cu 16,1%.

„Activitatea bancii este afectata de prelungirea crizei economice, care se traduce in mediul bancar printr-un ritm scazut al cererii de produse bancare, respectiv printr-un nivel ridicat al costului net al riscului. Eficienta operatiunilor BRD a fost sustinutã de masurile interne de control
al cheltuielilor, care au contribuit la obtinerea unui foarte bun raport cost-venit. Rentabilitatea activitatii bancare, in general, a ramas la un nivel superior mediei sistemului bancar, iar performantele operationale – cresterea venitului net bancar – reprezinta o dovada a faptului ca modelul de business al bancii este unul viabil, care da rezultate chiar in circumstantele unei crize economice prelungite”, a declarat Guy Poupet (foto), presedinte – director general al BRD - Groupe Société Générale.

BCR a inregistrat un venit net din dobanzi in suma de 1,9 miliarde lei, cu 9,7% mai ridicat fata de cel obtinut in primul semestru din 2009, insa veniturile nete incasate din taxe si comisioane s-au diminuat cu 2,9%, pana la 307,8 milioane lei.

Banca a incercat sa reduca puternic cheltuielile, astfel ca, spre exemplu, cheltuielile cu personalul s-au redus cu 21,3%. La nivel operational, cheltuielile bancii s-au diminuat cu 9,7%, pana la 889,1 milioane lei (211,3 milioane euro).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri