2 / 12

Franta

Legea din Franta prin care se transpune Directiva CE privind creditele extinde aria de aplicare asupra creditelor de pana la 75.000 euro (fata de 21.500 euro cat era anterior), precum si asupra descoperirilor de cont cu termen mai mare de 3 luni. Legea extinde si regulile vizand protectia consumatorilor si asupra creditelor de consum garantate cu ipoteca, contractelor de leasing cu optiune de cumparare.

Sunt excluse din sfera de aplicare a legii operatiunile de creditare destinate achizitionarii sau mentinerii drepturilor de proprietate asupra unui teren sau imobil, existent sau in constructie, precum si creditele al caror cuantum este mai mare de 75.000 euro.

In cazul rambursarii anticipate a creditului, partial sau total, consumatorul nu va plati niciun cost suplimentar, daca dobanda este variabila.

In cazul rambursarii anticipate a unui credit cu dobanda fixa, daca durata intre data rambursarii anticipate si data expirarii contractului este mai mare de 1 an, comisionul nu poate fi mai mare de 1% din capitalul rambursat, iar daca durata este mai mica de 1 an, compensatia nu va depasi 0,5% din capitalul rambursat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri