3 / 6

Isarescu vrea sa prinda euro nu ca guvernator, ci ca pensionar

Banca centrala a decis sa mentina tinta de trecere la euro in ianuarie 2015, insa guvernatorul BNR a subliniat ca procesul de aderare la zona euro depinde de procesul de consolidare fiscala. "Realismul tintei depinde in mare masura de acum incolo de capacitatea acestei tari de a se consolida fiscal. Ramane de vazut daca va suporta consolidarea fiscala...", a spus Isarescu.

Oficialul BNR a spus ca, personal, doreste sa prinda adoptarea euro, chiar si din postura de pensionar.

"As vrea sa prind personal, nu cat sunt guvernator, ci cat sunt pensionar, adoptarea euro", a declarat guvernatorul BNR. Mugur Isarescu si-a inceput anul trecut al patrulea mandat de guvernator, care expira in 2014.

Pe de alta parte, Isarescu a criticat bancile ce acorda dobanzi excesive la depozitele in valuta, explicand ca, probabil, acestea se bat pentru clienti.

"Observam ca exista rate de dobanda excesive la depozitele in valuta fata de ce este pe plan international. Sunt banci care ofera 4-5% la depozitele in euro. Cred ca sunt extrem de generoase. Se bat pentru clienti, probabil ca asta este o explicatie", a declarat seful bancii central

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri