4 / 9

Datele companiilor private

Companiile de toate culorile sunt foarte preocupate de costul pierderii de bunuri cu valoare intelectuala. O firma poate ajunge sa plateasca si milioane de euro pentru costul unei violari a datelor, in urma unui atac cibernetic. Utilizarea la scara larga a telefoanelor mobile si a tehnologiei cloud computing nu a facut decat sa adanceasca aceste riscuri.

Aurora, denumirea unui ciberatac din 2009, cu originea in China, a fost facut public prima data de catre Google, dupa ce serverele companiei au fost atacate. Dar, atacul nu s-a oprit aici, ci a afectat Adobe Systems, Dow Chemical, Northrop Grumman, Morgan Stanley si multe altele. Google a numit incidentul "un atac extrem de sofisticat si bine directionat". Pana in prezent, hotii cibernetici au furat 1.000 miliarde dolari sub forma de proprietate intelectuala de la intreprinderi din intreaga lume. Autoritatile americane numesc acest lucru drept "cel mai mare transfer de avere din istorie".

„Pentru moment, majoritatea incidentelor afecteaza companiile si organizatiile guvernamentale, care sunt implicate in fabricarea de armament, operatiuni financiare sau in activitati legate de cercetarea in domeniul hi-tech sau in domeniul stiintei”, declara Alexander Gostev, autorul raportului „Cyberthreat Forecast for 2012”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri