6 / 7

Internetul tuturor lucrurilor si viitorul securitatii

Privind in perspectiva, „Internetul tuturor lucrurilor” reprezinta cea mai mare tendinta online de astazi. Cum din ce in ce mai multe persoane, lucruri si dispozitive se conecteaza la internet, tot mai multe date, din mai multe locuri, vor fi introduse in retelele companiilor si furnizorilor de servicii. Acest lucru va declansa noi vulnerabilitati, precum si nevoia unei abordari mai sofisticate a securitatii.

• Creste zilnic, intr-un ritm exponential, numarul de conexiuni masina-la-masina (M2M) care acceseaza internetul ceea ce va conduce la proliferarea terminalor conectate. Acestea se vor extinde dincolo de aria dispozitivor mobile, laptop-uri si desktop-uri, catre un scenariu "orice-la-orice", in care orice dispozitiv se poate conecta la orice „Cloud”, la orice aplicatie, pe orice retea.

Pana in 2020, la internet se vor conecta un numar estimat de 50 de miliarde de lucruri, astfel incat numarul de conexiuni va ajunge la mai mult de 13 cvadrilioane (mai exact, 13,311,666,640,184,600). Adaugarea unui singur "lucru" (50 miliarde + 1) va creste numarul de conexiuni potentiale de inca 50 miliarde.

• Aceste noi conexiuni genereaza fluxuri de date mobile care trebuie protejate in timp real, fiind evaluate la nivelul retelei pentru obtinerea de informatii relevante, inainte de a fi compromise si a cauza daune ireparabile.

• Pentru profesionistii in securitatea retelei, accentul cade pe infrastructura de transmitere a datelor, trecand de la terminale si echipamente periferice la retea

Ai o neclaritate in ceea ce priveste securitatea datelor companiei in care lucrezi? Te simti amenintat sau banuiesti ca ai fost tinta unui atac informatic? Cauti sfaturi in mod GRATUIT?

Adreseaza-ne intrebarile sau nelamuririle tale aici, iar specialistii nostri in probleme de securitate IT iti vor raspunde !

Si tu poti fi tinta unui atac cibernetic. Informeaza-te!


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri