4 / 11

4. Wi-Fi-ul protejat prin parola ofera siguranta suficienta

Mitul: Atata timp cat trebuie sa tastezi o parola pentru a accesa Wi-Fi-ul, atunci acea conexiune este securizata si nimeni nu te poate urmari.

Adevarul: Exista doua tipuri de medii protejate prin parole – reteaua ta de acasa si retelele pe care te conectezi doar uneori, cand nu esti acasa. Atata timp cat acasa ai parolata conexiunea – atata timp cat este una WPA sau WPA/2 (cele WEP, mai vechi, pot fi usor sparte – n.r.) – esti destul de protejat.

In afara locuintei insa, o parola este folosita doar pentru a intra in respectivul hotspot si nu ofera invulnerabilitate asupra spionarii. “Semnalele Wi-Fi sunt doar unde radio”, explica Kent Lawson, presedinte si CEO la Private WiFi, provider VPN. Orice Mac sau PC poate fi transformat intr-un receiver cu software downloadat gratuit de pe net, pentru a spiona. “Hackerii pot crea relativ usor retele gemene care sa o imite pe cea reala, sa-ti faca rost de parola si astfel sa-ti compromita securitatea”, a avertizat, la randul sau Rich Sootkoos, vice presedinte Boingo. Daca esti “pe drumuri”, nu te baza doar pe parola daca doresti sa fii cu adevarat in siguranta. Foloseste cu incredere spyware licentiat.

Mai trebuie subliniat ca retelele de acasa sunt destul de sigure atata timp cat zona respectiva nu intra in target-ul hackerilor. Pentru cei bine antrenati poate fi foarte usor sa iti faca rost de parola. Foloseste VPN cu incredere pentru comunicatii sigure.

Concluzie: Mitul este fals.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri