2 / 6

Succesul prin crearea unui ecosistem solid

O daca cu achizitia de catre Microsoft, compania finlandeza, care in ultimii ani a cunoscut declinul pe piata echipamentelor mobile va fi nevoita sa revina in elita producatorilor de profil, iar acest lucru va depinde intr-o foarte mare masura de o stransa legatura intre cei doi actori.


Pe de-o parte Microsoft va trebui sa furnizeze un software performant, fiabil si versatil, iar de cealalta parte Nokia va trebui sa-si surprinda audienta cu dispozitive inovative si bine ancorate in nevoile utilizatorilor.


Una din principalele cauze pentru care dispozitivele Nokia nu s-au bucurat in continuare de succesul din anii 2000 a fost, in opinia multor specialisti, intarzierea cu care au adoptat trecerea la noile tehnologii smart, fiind ani la randul blocati intr-un sistem de operare limitat cum era cazul Symbian, in timp ce echipamentele mobile cu Android si iOS “muscau” serios din cota de piata a finlandezilor.


In etapele urmatoare, drumul celor doua companii va fi unul tot dificil, intrucat Nokia are de recuperat terenul pierdut in fata rivalilor de la Apple si Samsung, sau, in cazul Microsoft - fata de Google.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri