3 / 6

Plecarea lui Ballmer si venirea lui Elop – o strategie de succes?

Steve Ballmer, 57 de ani, se va retrage din functia de CEO in urmatoarele 12 luni, gigantul tehnologic incercand "sa navigheze" cat mai eficient intr-o piata a computerelor din ce in ce mai dinamica.


Stephen Elop, actualul CEO al Nokia, care dupa finalizarea intelegerii dintre cele doua companii se va retrage de la conducerea gigantului finlandez este cotat ca fiind cel mai in masura sa preia conducerea Microsoft.


In cei trei ani petrecuti la sefia Nokia, Elop a incercat sa tina declinul Nokia sub control. Acest lucru se pare ca i-a reusit cu adevarat abia in 2013, cand compania a incheiat T2 cu venituri tot in scadere, dar mult peste estimarile initiale, diminunandu-si considerabil pierderile fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Finlandezii au inregistrat o pierdere de numai 115 milioane de euro, fata de 824 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.


Inainte de a prelua conducerea Nokia, in 2010, Elop a fost presedinte al diviziei business la Microsoft, fiind responsabil pentru pachetul Microsoft Office.


La Microsoft, rolul lui Elop ar trebui sa fie si mai important, cu atat mai puternic cu cat competitia de pe piata s-a dovedit ca nu lasa loc de alte greseli.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri