2 / 7

Ovidiu "OvvY" Patrascu - cel mai bun jucator de FIFA din Romania

Ovidiu Patrascu (25 de ani), cunoscut si sub nickname-ul de “OvvY”, este cel mai bun jucator de FIFA din Romania si vicecampionul mondial la aceasta disciplina.


OvvY a descoperit pasiunea pentru FIFA o data cu aparitia FIFA 99, pentru ca din 2005 sa intre si in competitiile internationale la aceasta “disciplina”.


“Am fost jucator profesionist de fotbal legitimat ca junior la Universitatea Craiova, apoi la tineret si in lotul mare al echipei cand, prin diferite cantonamente, ajunsesem sa joc cu colegii FIFA pe PlayStation sau pe PC. La un moment dat am inceput sa joc si online – mai intai cu vecinii, apoi in retea si mai departe in diferite competitii nationale si internationale”, isi aminteste tanarul.


Despre castigurile pe care participarea la concursurile de FIFA i le aduce, Ovidiu Patrascu spune ca veniturile sale anuale din castigurile turneelor se ridica la cel mult 10.000 de dolari pe an.


“Din participarea la competitiile sportive obtin venituri cuprinse intre 8.000 si 10.000 de dolari, plus salariul pe care il primesc ca si jucator legitimat la echipa Western Wolves. Este clar ca aceasta valoare a crescut, acum ramane de vazut daca aceasta panta ascendenta va continua”, a declarat tanarul in varsta de 25 de ani.


El a precizat ca de obicei in Coreea de Sud, China si SUA sunt oferite premiile cele mai mari, iar jocurile cele mai banoase sunt probabil League Of Legends, Starcraft 2 si Dota 2.


Ovidiu Patrascu a subliniat de asemenea ca sponsorizarea este o componenta extrem de importanta in cariera unui jucator profesionist de jocuri.


“Sponsorizarea este extrem de importanta. Echipa la care esti, iti plateste cheltuielile de deplasare si hotelul pentru toate competitiile, iti ofera suport hardware, si in cazul in care esti un jucator cu adevarat de top, ai si salariu”.


Intrebat cum vede evolutia competitiilor din Romania, OvvY sustine ca gaming-ul in Romania este pe o panta ascendenta, dovada si numeroasele turnee nationale si internationale care sunt organizate in acest an in tara noastra.


Dupa ce isi va incheia participarea la competitiile sportive, Ovidiu Patrascu a precizat ca i-ar placea sa lucreze in dezvoltarea versiunilor viitoare ale jocului FIFA.


“Este foarte dificil sa ajung acolo, insa nimic nu este imposibil. Pana atunci pe langa concursurile pro la care particip am lansat canalul meu de Youtube unde incerc sa ofer un content cat mai variat pentru pasionatii de fifa din tara si din afara.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri