2 / 9

Adriana Lungu, Siveco: cu perseverenta, poti avea rezultate foarte bune

Adriana Lungu are 30 de ani si a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii “Politehnica” Bucuresti.


Ea considera ca, in pofida tendindei de a se considera ca lumea IT este dominata de barbati, exista destul de multe femei care demonstreaza ca lucreaza cu succes in acest domeniu.


“Desi se spune ca femeile apartin unui grup vulnerabil si nu au inclinatii spre tehnologie, consider ca daca dai dovada de perseverenta, rabdare si minutiozitate si esti pasionata de ceea ce faci, poti avea reusite foarte bune in IT”, spune ea.


La serviciu nu se fac diferente legate de sex, accentul se pune pe munca in echipa si pe colaborare pentru obtinerea de rezultate bune. “In plus, am avut norocul sa lucrez in echipe in care colegii au dat dovada atat de constiinciozitate, cat si de simtul umorului, astfel incat mediul de lucru este unul placut”, mai spune ea.


Principala provocare ce trebuie depasita atunci cand lucrezi ca programator este lupta cu propria persoana – trebuie sa fii mereu dornic sa descoperi lucruri noi, sa inveti tehnologii variate, sa ai o mare capacitate de a absorbi informatii, dar si putere de sinteza, astfel incat sa extragi elementele esentiale din explicatii si articole, mai spune Adriana Lungu.


De asemenea, trebuie sa pui pasiune in ceea ce faci, sa nu devii comod, sa lupti mereu pentru cea mai buna solutie pentru o anumita functionalitate, sa fii comunicativ cand lucrezi in echipa, sa inveti de la colegi si, la randul tau, sa ii inveti pe altii. “Principala satisfactie pe care o am este aceea de implinire personala, senzatia ca las ceva in urma mea, produse pe care alte persoane chiar le folosesc in viata de zi cu zi. De asemenea, este foarte important pentru mine sa stiu ca fiecare zi la serviciu imi rezerva ceva nou, o provocare ce alunga monotonia”, incheie tanara programatoare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri