3 / 9

Stancila Mihaela, Infinit: programarea, o activitate umana ce presupune logica

Stancila Anca Mihaela are 25 de ani si a absolvit Facultatea de Finante-Banci din cadrul ASE Bucuresti. Inainte de a ajunge sa lucreze in IT, a trecut prin mai multe etape si slujbe in domeniul economic-financiar.


“La unul din joburile cu profil financiar mi s-a oferit oportunitatea de a ma implica in reorganizarea si actualizarea siteului companiei respective. Acela a fost momentul in care mi-am spus clar: “Asta vreau sa fac!”. Am inceput imediat sa acumulez cunostintele necesare in aceasta directie fiind mereu motivata de fiecare provocare pe care o depaseam, spune ea.


Astfel, pas cu pas, a invatat sa realizeze site-uri web si mobile din ce in ce mai complexe. Punctul culminant a fost atunci cand a intrat in echipa de programatori de la Infinit Solutions.


“Bineinteles ca la inceput, vazand ca sunt singura fata din echipa de programare, am avut oarecare temeri, insa ulterior s-au dovedit a fi nefondate. Astfel, nu am avut dificultati de comunicare si colaborare cu colegii mei, ba mai mult, beneficiem de o atmosfera foarte placuta”, puncteaza ea.


In integrarea tinerei a avut un rol important si head-ul departamentului de dezvoltare care a inclus-o in mai multe proiecte provocatoare si care a incurajat-o inca de la inceput sa se implice in toate etapele proiectelor derulate.


“Desi in programare sunt mai multi barbati decat femei, aceasta nu este o regula, ci tine mai degraba de alegerea fiecaruia. Pana la urma programarea, dincolo de un limbaj specific sau altul, este o activitate umana ce presupune logica si acuratete in gandire, ambele fiind insusiri atat ale femeilor cat si ale barbatilor, in egala masura”, considera tanara.


In aceasta meserie, provocarile sunt la ordinea zilei, mai ales datorita proiectelor din ce in ce mai complexe cat si datorita clientilor care sunt din ce in ce mai la curent cu ultimele tehnologii.


“O alta provocare reprezinta faptul ca programatorii trebuie sa fie intotdeauna la curent cu ultimele noutati si tehnologii, pentru a ne asigura ca oferim cea mai buna solutie tehnica posibila”, mai spune ea.


Cea mai mare satisfactie ramane insa faptul ca face ceea ce ii place.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri