4 / 9

Andreea Plesea, TotalSoft: programarea, o meserie de care nu te plictisesti niciodata

Andreea Plesea are 28 de ani. In 2008 a absolvit ca sef de promotie Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, specializarea Informatica Economica. In 2010 a obtinut diploma de Doctor in economie, specializarea Informatica Economica (inteligenta artificiala), cu teza “Business Ontologies for Small and Medium Enterprises”.


Tanara lucreaza la TotalSoft de cinci ani, timp in care s-a si format ca programator.


“Programarea este o meserie de care nu te plictisesti niciodata. Presupune un proces continuu de invatare si o multime de provocari, iti structureaza modul de a gandi, implica creativitate si inovatie”, considera ea.


Cu toate ca lucreaza intr-un mediu in care barbatii sunt majoritari, s-a integrat destul de repede. “Chiar mi se pare mai usor sa comunic cu baietii decat cu fetele. In plus, baietii au un simt al umorului mai dezvoltat”, spune ea, zambind.


Din punctul ei de vedere, in IT ca si in aproape orice domeniu, trebuie sa conteze entuziasmul, profesionalismul, calitatile umane, dedicarea, si nu “sexul sau culoarea”.


In spatele fiecarui proiect sunt ore multe de munca, oameni pasionati, fluxuri variate de business care trebuie intelese, proiectate si eficientizate. Satisfactiile nu intarzie nici ele sa apara, de la realizarea unui task care nu te-a lasat sa dormi noaptea, pana la finalizarea cu succes a unor proiecte mari, spune Andreea Plesea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri