2 / 4

Florin Sanda, producer Ubisoft: 2014 va fi un an si mai bun pentru gaming

Anul 2014 va fi unul si mai bun pentru gaming, dupa ce anul 2013 a incununat poate unul dintre cele mai bune ale industriei de profil.


Dupa lansarile unor jocuri precum The Last of Us, Call of Duty: Ghosts, GTA 5 sau Assassin’s Creed 4 piata de jocuri la nivel global a capatat curaj, cel putin asa considera si Florin Sanda (foto), producer al jocului Watch Dogs, din cadrul studiourilor Ubisoft.


„2014 va si un an si mai bun pentru piata de gaming. Noua generatie de console, explozia tabletelor si a smartphone-urilor, distributia digitala – toate acestea, impreuna cu jocurile care incep sa foloseasca din ce in ce mai bine noile oportunitati oferite de avansul tehnologic, promit o crestere semnificativa”, a explicat Sanda.


Potrivit acestuia, cele mai la moda expresii din industria jocurilor sunt „online” „open world”, si „always connected”.


„Avansul tehnologic din ultima perioada ne permite sa creem lumi imense, persistente, in care esti in permanenta in contact si poti sa interactionezi cu prietenii tai. Daca ne uitam la cele mai asteptate jocuri din 2014 – Watch_Dogs, Destinity, The Division – toate ofera acesta promisiune a unor lumi extrem de imersive, in care fiecare actiune a ta conteaza, si in care nu esti niciodata singur”, sustine Florin Sanda, care apreciaza ca in anul viitor noua generatie de console va avea un punct determinant in evolutia pietei.


Lansarea noii generatii de console de la acest sfarsit de an este probabil evenimentul cel mai mediatizat in acest moment, si asteptat de catre gameri.


„Fara indoiala, Playstation 4 si Xbox One vor avea un impact semnificativ asupra industriei in urmatorii ani. Numarul tabletelor si a smartphone-urile se estimeaza ca va creste cu peste 70% in urmatorii 4 ani – e o crestere pe care nu o putem ignora. Pe langa asta, pluteste in aer un sentiment ca Apple vrea sa isi intareasca si mai mult pozitia pe piata jocurilor, atacand segmentul jocurilor de consola – nu neaparat prin creerea unei console, ci prin punerea laolalta a unor elemente pe care deja le detine. Procesoarele de pe iPhone si iPad devin din ce in ce mai puternice”, a conchis reprezentantul Ubisoft.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri