2 / 8

LG la CES 2014: multe, multe televizoare 4K si primul cu display 5K

La editia din acest an a targului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES), producatorul sud-coreean mizeaza pe prezentarea mai multor televizoare Ultra HD, tehnologie cunoscuta si sub denumirea de 4K.


Daca la editia IFA Berlin de anul LG s-a laudat cu primul televizor curbat cu rezolutie 4K, anul acesta la targul tehnologic CES LG Electronics va prezenta peste 10 modele de televizoare, dar surpriza din partea producatorului sud-coreean cand va prezenta primul televizor cu rezolutie 5K @ 5120x2160 pixeli.


LG a anuntat deasemenea ca 70% din modelele de televizoare din 2014 vor fi echipate cu sistemul de operare webOS. Platforma software de la Palm, practic disparuta dupa ascensiunea iPhone si Android, cauta sa invie astfel pe ecranul mare din sufragerie.


LG va avea o prezenta puternica si in zona electrocasnicelor, unde a pregatit deja o serie de dispozitive inteligente. Un demers de luat in seama este si aplicatia LINE dezvoltata de catre o companie japoneza, si functioneaza similar aplicatiei WhatsApp si care este compatibila cu noile modele de electrocasnice lansate de sud-coreeni pe piata.


Este de asemenea de asteptat ca LG sa lanseze si un ceas inteligent la editia din acest an a targului si alte dispozitive inteligente care fac viata mai usoara.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri