2 / 8

2. Adauga RAM

In urma cu cinci ani de zile erau populare procesoarele cu doua nuclee, dar isi faceau aparitia pe piata si primele generatii de procesoare Quad-Core. Procesorul unui calculator este cunoscut ca si “creierul” unitatii de calcul, dar ca asa cum este si corpul uman, el nu poate lucra de unul singur fara o sustinere solida din partea unor componente pe masura. De multe ori se intampla ca vechile calculatoare sau laptop-uri sa utilizeze o capacitate redusa de memorie RAM, indicat in momentul de fata fiind utilizarea a minimum 4GB.

In magazinele online inca se mai gasesc module vechi de memorii atat pentru laptop-uri, dar si pentru PC-uri, insa au un pret destul de piperat. O solutie ar fi sa incerci sa gasesti astfel de dispozitive pe site-urile magazinelor de anunturi – precum Okazii.ro, OLX sau Tocmai.

Inainte de a cumpara memoria RAM trebuie sa verifici daca ceea ce ai gasit este si ceea ce iti trebuie. Pentru acest lucru este necesar sa vezi care sunt caracteristicile si limitarii placii de baza si pe care o detii sau a configurarii laptop-ulului pe care il ai, avand grija mai ales la frecventa modulelor RAM. Exista programe care iti spun chiar totul despre PC-ul / laptop-ul tau. Unul dintre acestea este Speccy, un tool gratuit, extrem de util pe orice calculator.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri