4 / 8

4. Cumpara-ti un sistem de operare original

Daca ai trecut cu bine de toti acesti pasi este bine sa tii cont si de faptul ca un echipament de calcul va functiona bine atat prin inlocuirea hard-disk-ului cu un SSD si a modulelor RAM (hardware), dar si prin instalarea unui sistem de operare original (software). Internetul este plin de copii mai mult sau mai putin reusite ale sistemelor de operare, dar cu certitudine experienta oferita de un sistem de operare original aduce mult mai multe beneficii decat in cazul unora piratate.

Exista totusi un avantaj al acestora. Poti testa sistemul de operare, dar apoi sa iti cumperi unul original daca ti-a placut. Gasesti sisteme de operare originale in marile magazine online de la noi, la preturi chiar decente. In plus, vei avea certitudinea ca esti in deplina legalitate.

Tine cont si de faptul ca Microsoft lucreaza in aceasta perioada la finalizarea sistemului de operare Windows 10, care va fi lansat pe piata in toamna acestui an si care va putea fi instalat gratuit pe sistemele de operare originale printr-un simplu upgrade.

Totate detaliile despre Windows 10 urmeaza sa le aflam pe parcursul anului, dar pana acum, din informatiile prezentate de Microsoft, noul sistem de operare va face integrarea mai usoara dintre laptop/PC si dispozitivul mobil, dar va readuce mare parte din interfata de succes a Windows 7.

Daca inca folosesti Windows XP tine cont si de faptul ca te expui unor riscuri destul de mari, mai ales ca suportul pentru sistemul de operare lansat de Microsoft pentru prima data in urma cu 14 ani, in anul 2001.
Pana la lansarea oficiala a Windows 10 te poti orienta spre sisteme de operare ceva mai vechi.

  • Gasesti Windows 7 in momentul de fata la preturi ce pornesc de la 500 de lei;
  • Gasesti Windows 8.1, cea mai noua versiune completa a sistemului de operare Microsoft, la preturi ce pornesc tot de la 500 de lei;

Foto: softpedia.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri