2 / 8

Bill Gates si ignorarea motoarelor de cautare

Bill Gates a dovedit de multiple ori ca este un vizionar, in primul rand prin fondarea companiei Microsoft in 1975, devenind apoi pionier al interfetei grafice in 1985 (Windows 1.0) si prin introducerea a zeci de milioane de oameni in lumea Internetului, in 1995 (Windows 95 venea, automat, cu Internet Explorer).


Cu toate acestea, in 2005, era clar ca Bill Gates a esuat intr-un domeniu de miliarde de dolari – motoarele de cautare. Insusi Bill Gates a recunoscut, ulterior – “Google ne-a batut la fundul gol (Kicked our butts – in original)”.


Microsoft a introdus MSN Search in 1998, in acelasi an in care Larry Page si Sergey Brin au fondat Google. Acest startup era rapid, inovator si excelent in a livra rezultate relevante. MSN Search, de partea cealalta, nu era nimic din acestea. Microsoft nu avea deloc prioritar intrarea pe piata motoarelor de cautare, nesesizand oportunitatea majora. Era mai axata pe depasirea Netscape Navigator in batalia browserelor. In final, a pierdut si batalia browserelor, dar si a motoarelor de cautare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri