2 / 5

Bill Gates a investit in Romania

Dupa ce, in urma cu patru ani a cumparat antivirusul RAV, dezvoltat de romanii de la Gecad Software, Bill Gates a mai facut anul acesta o investitie importanta in Romania in Cntrul Global de suport Tehnic de la Bucuresti, la zece ani de la deschiderea filialei romanesti. Inginerii romani din Bucuresti ofera suport companiilor si dezvoltatorilor din zona enterprise din Europa, jucand astfel un rol important in oferirea de feedback echipelor Microsoft ce se ocupa de dezvoltarea de software.

Investitia pe care a facut-o Microsoft in centrul de la Bucuresti nu a fost facuta publica, Gates declara atunci ca va continua investitiile in Romania.

Specialistii IT afirmau atunci ca vizita lui Bill Gates este un merit incontestabil al echipei Microsoft din tara si din regiune care in acelasi timp va beneficia in urma posibilelor acorduri de parteneriat semnate in aceasta perioada cu dezvoltare la nivel public. “Nu este exclusa nici posibila luare in calcul ca o destinatie de investitie ulterioara la nivel de centre de dezvoltare a Romaniei. Acestea ar putea fi primele posibile dezvoltari pe linie de business”, aprecia la acea data Catalin Patrasescu managing partner la compania de consultanta IT Smartpoint.

Potrivit oficialilor din Romania, centrul este in grafic si va aincheia anul cu 100 de angajati, fiind astfel atinse obiectivele pentru “anul 2008 atit in privinta angajarii si pregatirii personalului cit si a indicatorilor de performanta a operatiunilor de business . Indicatorii de performanta se refera la nivelul de satisfactie al clientilor. Operatiunile de suport tehnic includ Business Application Support (cum ar fi Exchange, SPS, Office), Platform Support (cum ar fi Windows XP and Vista), Developer and Database Support (cum ar fi SQL and Visual Studio)”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri