2 / 4

4,45 mil. cartele nu au fost utilizate in S1

La jumatatea anului 2008 existau peste 26,5 milioane de SIM-uri active, dintre care peste 17,9 milioane erau cartele preplatite, dar numai 75% din acestea erau efectiv utilizate.

Astfel, 4,45 milioane de cartele nu au fost utilizate in prima jumatate a acestui an.

“Desi, in continuare, aproape 68% dintre utilizatorii de telefonie mobila sunt posesori de cartele prepaid si doar 32% folosesc aceste servicii pe baza unui abonament, se constata ca, in semestrul I al anului 2008, numarul abonatilor a crescut mai repede decat numarul de utilizatori prepaid. Acest lucru poate insemna ca romanii incep sa prefere abonamentul in detrimentul cartelei preplatite, in principal ca urmare a ofertelor din ce in ce mai atragatoare din partea operatorilor”, a declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran.

Rata de penetrare a telefoniei mobile in functie de numarul de cartele SIM valabile a ajuns la 123% la jumatatea anului 2008.

Potrivit ANC, se observa, de asemenea, o crestere importanta, cu 50,3%, a traficului de voce din interiorul Romaniei din retelele publice mobile in prima jumatate a anului 2008 (14,6 miliarde minute), fata de aceeasi perioada a anului 2007 (9,7 miliarde minute), din care mai mult de 80% a fost realizat in interiorul aceleiasi retele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri