3 / 4

Circiumaru, A.T.Kearney: In Romania revenirea se va lasa putin mai mult asteptata

France Telecom, care are 190 de milioane de clienti in lume, a inregistrat in acest an la nivel de grup venituri mai mici cu 4,3%, de la 39,8 miliarde de euro in septembrie 2008, la 38,1 miliarde de euro luna trecuta.

In trimestrul al treilea, grupul a afisat venituri mai mici cu 6,4%, de 13,5 miliarde de euro in T3 2008, la 12,6 miliarde de euro in T3 2009.

Printre regiunile in care operatorul a crescut se alfa Africa si a Orientul Mijlociu, unde veniturile grupului francez au crescut cu 5,2% fata de anul trecut, dar si Moldova.

De exemplu, in Egipt, operatorul a crescut cu 17,9% de la 637 milioane de euro primele noua luni din 2008 la 751 milioane de euro la finalul lunii trecute.

Pe de alta parte, in Moldova, compania a obtinut venituri mai mari cu 19,2% in crestere de la 95 de milioane de euro in septembrie 2008 la 113 milioane de euro anul acesta.

“Evolutia pozitiva din tarile emergente se poate argumenta pe fondul unei nevoi in crestere de comunicare si stadiul incipient in care se afla industria telecom in aceste piete, spre deosebire de pietele mature care au si un grad concurential mult mai accentuat. Acelasi studiu A.T. Kearney arata o usoara revenire a pietei la nivel european in ultimul trimestru din acest an, primul trimestru al anului viitor. Sunt motive sa credem ca in Romania revenirea se va lasa putin mai mult asteptata, iar aceasta va fi alimentata in primul rand de cresterea cererii, implicit a consumului de servicii telecom”, a spus Iulian Circiumaru (foto).




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri