2 / 4

Majorarea numarului de clienti a dus Cosmote la venituri mai mari cu 24% in T3

Odata finalizata achizitia Zapp, drumul catre noi oportunitati in piata de telefonie romaneasca a fost deschis.

“Grupul nostru (n.r. - OTE) a inregistrat o performanta puternica in trimestrul care s-a incheiat, in conditiile in care tarile in care operam din zona de sud est a Europei au dus greul crizei economice, care a lovit pietele din vestul si nordul continentului.

In aceste conditii, uneori ingreunate de reglementari si miscari competitive pripite, unitatile noaste operationale au avut rezultate superioare in comparatie cu ceilalti jucatori din piata, si in acelasi timp am reusit sa ne pastram marjele la acelasi nivel”, a declarat Panagis Vourloumis, presedinte si CEO al operatorului elen.

In al treilea trimestru al acestui an, veniturile Cosmote pe plan local au atins valoarea de 107,4 milioane euro, mai mult cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand ele au fost de 86,6 milioane euro.

La noua luni, Cosmote Romania si-a marit veniturile cu 52,6%, pana la 310,4 millioane euro.

In T3, valoarea EBITDA s-a situat la 19,1 milioane euro (in crestere cu aproape 45% comparativ cu acelasi trimestru al anului anterior), iar in primele noua luni ale anului, s-a inregistrat o crestere de peste 4 ori a valorii EBITDA comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 54,9 milioane euro.

Trendul competitiv observat in primul semestru al anului, venit ca urmare a impactului pe care l-a avut criza economica la nivelul consumatorului final, a continuat si in T3, in toate tarile in care grupul Cosmote opereaza.

Declinul inregistrat la nivelul veniturilor grupului impreuna cu razboiul preturilor pe segmentul prepaid au afectat piata elena inca de la inceputul anului, dar si pe cea romaneasca si din Albania incepand cu al treilea trimestru, lucru care a condus la o scadere de 7,8% in veniturile totale.

La sfarsitul lunii octombrie, Cosmote a finalizat achizitia Telemobil (Zapp) in Romania, asa cum a fost anuntat la sfarsitul lunii iunie. Aceasta achizitie ofera companiei posibilitatea sa puna la dispozitia clientilor sai noi servicii mobile in banda larga si alte servicii 3G, sa isi extinda baza de clienti si sa exploreze noi oportunitati in segmentul corporate.

“Evolutia companiei demonstreaza o buna planificare a strategiei de business intr-un context dificil. Cosmote Romania intra acum intr-o noua etapa de dezvoltare. Prin achizitia Zapp, vom avea posibilitatea de a ne imbunatati serviciile si portofoliul, intrand pe piata serviciilor mobile in banda larga”, a spus Stefanos Theocaropoulos (foto), CEO-ul companiei pe plan local.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri