3 / 4

Marja medie de profit a Avangate, de 5 ori mai mare decat a Gecad ePayment

Despre Avangate, divizia internationala a Gecad ePayment, care vinde numai software, Sebe afirma ca a inceput sa aiba “destul de multa vizibilitate pe segmentul de software si sa aiba cateva procente din piata”.

Tot in septembrie, Radu Georgescu afirma ca isi doreste ca, in urmatorii trei-cinci ani, Avangate sa creasca segmentul de vanzari de software online de la 3% la 4% din piata globala de software estimata la 250 de miliarde de dolari in prezent.

Cifra de afaceri a Avangate nu este integrata in cea raportata de Gecad ePayment la Ministerul de Finante, compania depunand datele financiare in Olanda, tari in care compania are si sediul. Firma mare are un sediu in SUA si un birou de vanzari in Taipei (in Taiwan).

Avangate se adreseaza companiilor producatoare de software precum compania locala BitDefender, totodata unul dintre cei mai importanti producatori de securitate informatica la nivel mondial, sau Intel, cel mai mare producator global de microprocesoare, iar zonele cele mai importante in privinta businessului sunt Rusia, China si Europa.

“Noi ne-am uitat si datorita pozitiei geografice pe zona Rusia, China, Europa si am atacat mai putin America cu toate ca acolo avem un birou. Dar este o piata cu cerinte specifice si competentele noastre sunt foarte legate de zona europeana, iar modalitatea de cumparare a unui american fata de un european este diferita. Succesul nostru maxim este in zona Asia, Europa, iar targetul ramane China, dar vom incerca sa ne orientam si catre Statele Unite in viitor”, spune Sebe.

In privinta veniturilor generate, cele mai multe achizitii online de software prin Avangate se fac din SUA (60%) si Europa (35%), iar majoritatea dezvoltatorilor de software cu care lucreaza compania sunt din China (35%), SUA (20-25%), Europa si restul lumii (40-45%).

Daca in Romania valoarea medie a unei tranzactii online cu cardul bancar era in septembrie de 88 de euro, la nivel international aceasta este in jurul a 60 de euro, diferenta provenind ca urmare a produselor si serviciilor comercializate.

“In Romania, valoarea medie a unei tranzactii este foarte ridicata. In software este in jur de 60 de euro, iar la noi este mai mare pentru ca vanzarile sunt preponderent din zona turismului, unde tranzactiile sunt mari. Daca iti iei un bilet de avion este scump, nu este ca la orice soft pe care il cumperi pe internet si dai 29 de dolari. Software-ul cumparat de pe internet este pentru consumatori, este vorba de antivirusi, jocuri. Nu iti cumperi un soft de 400 de euro de pe internet, ci lucruri mici de cativa dolari”, afirma Carmen Sebe.

Chiar daca volumele procesate de Avangate sunt mai mici decat cele ale Gecad ePayment, marja de profit este mai mare pe zona tranzactiilor online de software, Avangate avand o marja medie de profit de cinci ori mai mare decat Gecad ePayment.

Daca in privinta valorii medii a unei tranzactii nu exista diferente intre Europa si Statele Unite, discrepantele apar atunci cand este vorba despre deschiderea americanilor catre acest mod de a face achizitii.

“Pentru ei, comertul online este un mod de viata, au legi care ii protejeaza foarte bine si nu au nevoie de foarte multe asigurari ca atunci cand cumpara online sunt intr-o zona sigura. Europenii vor sa afle pas cu pas ce trebuie sa faca, sunt mult mai atenti, americanii prefera ceva mult mai rapid. Si sunt metode de cumparare diferite. Visa si Mastercard reprezinta 70% din modalitatile in care ne facem vanzarile, dar 30% sunt alte metode de plata si pentru fiecare zona trebuie sa oferim acea varianta care face cumparatorul sa se simta confortabil”, explica Sebe.






Inapoi la articol

Setari Cookie-uri