2 / 4

Emisiunea de obligatiuni ar trebui, in principiu, sa mearga inainte

Cererea de intrare in insolventa a Flamingo vine dupa ce in acest an reorganizarea judiciara a companiei a mai fost ceruta de lantul de supermarketuri Spar, fondul american de investitii QVT (totodata unul dintre actionarii Flamingo), retailerul Selgros si distribuitorul de electronice si electrocasnice Genco Trade.

"Este mult mai usor acum. Urmeaza restructurarea financiara, dar sub protectia legii insolventei, sub protectia impotriva creditorilor si credem ca este cea mai buna decizie luata acum. Alternativa era sa gasim un investitor", a mai spus Olteanu.

El a adaugat ca inca nu stie ce se va intampla cu tranzactionarea pe Bursa a Flamingo intrucat este o premiera pe piata romaneasca ca o compania listata sa solicite intrarea in insolventa.

"Am vorbit cu doi avocati si unul a zis ca vom fi suspendati de la tranzactionare din momentul in care anuntam intrarea in insolventa pana se aproba efectiv, adica maine (azi n.red), iar altul ne-a explicat ca vom fi suspendati, dar nu stiu pe ce perioada. Incercam sa facem o reorganizare rapida. As vrea sa terminam in doua saptamani, dar probabil ca mai devreme de sase luni nu se va intampla".

Planul pentru refacerea companiei ale carei vanzari au scazut la jumatate in primele noua luni este cel propus in vara de Dragos Simion, fostul presedinte al Flamingo, prin care se solicita actionarilor refinantarea companiei cu 7 milioane de euro, mai mult decat capitalizarea companiei pe Bursa de 5,7 mil. euro in 2005.

Emisiunea de obligatiuni convertibile care a fost intarziata cu peste trei luni din cauza grevei magistratilor si a actiunii in instanta initiate de fondul QVT (fost actionar in companie) a inceput pe 3 decembrie si ar trebui sa se termine pe 12 ianuarie 2010.

"Emisiunea ar trebui in principiu sa mearga inainte, dar nu stiu si nu pot confirma lucrul acesta pentru ca nu exista practica", a mai declarat Olteanu. El a adaugat ca actionarii sustin in continuare compania, fiind dispusi sa ofere cele 7 milioane de euro pentru majorarea de capital.

De asemenea, reprezentantul Flamingo nu exclude atragerea de noi investitori odata cu inceputul ofertei de obligatiuni.

"E foarte posibil ca QVT (fond de investitii care in septembrie si-a vandut pachetul de 21,96% dintre actiunile Flamingo) sa vina sa mai cumpere actiuni. Noi, in ultima perioada, am avut discutii cu mai multe fonduri de investitii interesate in a participa la majorarea noastra de capital pentru ca planul de reorganizare este atractiv, modul in care intentionam sa restructuram partea financiara este atractiva, avem niste intelegeri cu bancile (BRD si UniCredit Tiriac Bank, n.red), chiar daca cu ING planul a esuat", afirma Olteanu.

El a spus ca actionarii nu sunt interesati sa delisteze compania.

"Noi avem o structura de actionariat destul de diversificata, nu exista un actionar care sa detina majoritatea companiei si care sa o poata si delista. Delistarea se face cand devii o companie inchisa, adica cu un actionar unic", a mai precizat presedintele Flamingo.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri