2 / 4

2009 si 2010, orientati spre zona IMM-urilor

Prin ofertele speciale pe care le-a introdus, compania de solutii de securitate a castigat clienti si in zona de SMB (small medium business – intreprinderi mici si mijlocii) si, astfel, a reusit sa-si mentina afacerile la nivelul celor de anul trecut.

Potrivit lui Barnea, IMM-urile vor aduce, in 2009, circa 30% din business-ul companiei. Si sectorul public are o cota semnificativa din totalul vanzarilor Check Point – pana la 40%. “Anul acesta, insa, s-a simtit o contractie si in zona publica. Licitatiile au inceput mai tarziu decat in anii trecuti, poate si din cauza faptului ca ne-am plasat intre doua perioade electorale si o situatie economica incerta”, a spus seful companiei.

Insa si sectorul privat a reactionat cu intarziere anul acesta: “In prima faza, programele de investitii au fost caracterizate de o conservare, apoi de o relansare investitionala prudenta.”

Asa cum a demonstrat-o si studiul pe care Check Point l-a realizat in Romania la mijlocul acestui an, o mare parte dintre companiile de la noi prezinta inca riscuri in ceea ce priveste scurgerile si pierderile de informatii pentru ca nu folosesc solutii de criptare a datelor pentru a securiza informatiile pe calculatoare, laptopuri si dispozitive portabile de stocare.

Studiul Check Point, realizat in randul managerilor si responsabililor IT din companii romanesti, releva faptul ca 56% dintre respondenti nu au instalate solutii de criptare a datelor, in vreme ce doar 38% au raspuns ca folosesc deja o astfel de masura de securitate.

Conform studiului Check Point, contextul economic actual poate influenta comportamentul companiilor in aceasta privinta: 38% dintre companii considera ca scaderea activitatii economice duce la micsorarea cheltuielilor pentru securitatea IT, pe cand 25% dintre acestea considera ca bugetul pentru protectia IT a crescut. Pentru 38% dintre companiile care au participat la studiu, criza economica nu a influentat inca acest aspect.

In legatura cu prioritatile de achizitie pentru securitatea IT in 2009, studiul evidentiaza faptul ca 24% dintre companii sunt interesate in principal de prevenirea accesului neautorizat.

Cand vine vorba de provocarile pe care le au in vedere in 2009, principalele patru arii catre care companiile isi indreapta atentia sunt consolidarea (19%), protejarea impotriva scurgerii de informatii (17%), controlul costurilor pentru securitatea IT (17%), raportarea si monitorizarea (17%). 14% dintre companii privesc regulile de protejare a datelor ca pe o provocare, in vreme ce 6% dintre acestea iau in calcul probleme legate de mediu si spatiul verde, precum si planificarea capacitatii sau conformitatea PCI.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri